DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Bytové družstvo Burianova 924-925

Nový blok - dvojitým kliknutím zde, zahájíte úpravu bloku...

image Bytové družstvo Burianova 924 – 925, Družstvo

Burianova 924/21, Liberec 6, PSČ 460 06

IČO 25417355

 

 

 

Z Á P I S

z členské schůze bytového družstva „Bytové družstvo Burianova 924 – 925, Družstvo“

 ze dne 4. června 2018

 

Přítomnost:    přítomnost dle přiložené prezenční listiny.                               

Program:       1. Úvod

2. Volba ověřovatele zápisu členské schůze.

3. Schválení hospodaření roku 2017.

4. Investice na rok 2018.

5. Odměny voleným orgánům družstva.

6. Připomínky a návrhy členů družstva.

K bodu č. 1.

            Členskou schůzi bytového družstva zahájil předseda představenstva pan Mádle. Přivítal přítomné členy a oznámil, že dle prezenční listiny je přítomno 17 členů družstva a 4 členové družstva jsou zastoupeny plnou moci. Celkem je přítomno 21 členů družstva, co je nadpoloviční většina a členská schůze je usnášeníschopná.

            Dále sdělil, že členská schůze se bude řídit dle programu uvedeného na pozvánce. Následně předal slovo a řízení schůze místopředsedovi představenstva panu Teplému.   

K bodu č. 2.

            Pan Teplý předložil členské schůzi návrh na ověřovatele zápisu členské schůze. Na ověřovatele navrhl paní Görögovou. Členská schůze jednohlasně schválila ověřovatele zápisu z členské schůze.

K bodu č. 3.

            Pan Teplý seznámil členskou schůzi se závěry hospodaření družstva v roce 2017. Informoval o zůstatcích na jednotlivých účtech družstva. Seznámil členskou schůzi s položkami, kde byly čerpány finanční prostředky. Dále předložil návrh na vypořádání zisku družstva a rozdílů některých fondů družstva.

            Zisk družstva ve výši 121,80 Kč převést do fondu oprav. Rozdíl ve fondu na pojištění domu ve výši 2250,- Kč pokryt z fondu oprav.

            K hospodaření družstva za rok 2016 se vyjádřila kontrolní komise. Kontrolní komise konstatovala, že při kontrole účetnictví neshledala nedostatky.

            V diskusi nebyly připomínky a tak pan Teplý přistoupil k hlasování. Členská schůze schválila hospodaření družstva za rok 2017. Schválila navrhované vypořádání zisku družstva a rozdílu ve fondech družstva. 

K bodu č. 4.

1. Pan Teplý předložil návrh na výměnu zámku vchodových dveří za bezpečnostní. Výměnu zdůvodnil zabezpečením bezpečného úniku osob z budovy v případě požáru nebo jiné havárie. Cena elektronického zámku je asi 17 000,- Kč a jednoduchého zámku asi 10 000,- Kč. Celková cena přibližně 60 000,- Kč. K návrhu proběhla diskuse. V rámci diskuse byly dotazy ne funkci zámku. Další dotazy byly na základě, jakých zákonných norem musí být volné únikové dveře. Pan Teplý zdůvodnil nutnost volně přístupních dveří tím, že dveře jsou na nechráněné únikové cestě a zákon o požární ochraně a další příslušné vyhlášky a státní normy v oblasti požární ochrany stanovuji volně přístupné a nezajištěné dveře na únikových cestách. Na závěr diskuse pan Teplý dal o návrhu hlasovat. Členská schůze odsouhlasila výměnu zámků na vchodových dvéřích.

2. Pan Teplý předložil návrh na vytvoření společné televizní antény a odpojení se od sousedního sdružení vlastníků jednotek. Zřízení nové televizní antény by provedla firma Luboš Chmelík v ceně asi 30 000,- Kč. Pan Mádle předložil členské schůzí průzkum využitelnosti a souhlasu s vytvořením společné antény. Z průzkumu vycházelo, že většina členů družstva souhlasí se zřízením společné antény. Následně proběhla k návrhu diskuse. V diskusi byly připomínky, že většina členů družstva a nájemníků je připojena na kabelovou televizi. Na závěr diskuze pan Teplý dal o návrhu hlasovat. Většina přítomných členů družstva souhlasila s vybudováním společné antény.

3. Pan Teplý předložil návrh na vymalování chodeb. Předpokládána cena 70 000,- Kč. Následně proběhla diskuse. V diskusi nebyly připomínky. Následně pan Teplý dal hlasovat.  Členská schůze schválila návrh na vymalování schodiště chodeb v předpokládané ceně 70 000,- Kč. Pověřila představenstvo výběrem zhotovitelské firmy.

4. Pan Mádle předložil členské schůzí návrh na provedení seřízení plastových oken firmou LG-Dinex. Předpokládaná cena je 500,- Kč na hodinu. Seřízení se nebude provádět plošně. Seřízení se provede na základě zájmu členů družstva. Představenstvo bytového družstva uveřejni vyzvu na nástěnku družstva a následně objedná seřízení oken u nahlášených členů družstva.  Členové družstva s návrhem souhlasili.

K bodu č. 5.

Pan Teplý předložil návrh na odměnu pro členy volených orgánu družstva za admistrativní a organizační práci členů volených orgánů družstva.

Návrh odměny:

  • představenstvo           15 000,- Kč
  • kontrolní komise          6 000,- Kč

Členská schůze neměla k návrhu žádné připomínky. Návrh na odměny jednoznačně odsouhlasila.

K bodu č. 6

            Paní Rejcová a Tušerová měli připomínku na dvě dlouhodobě zaparkované vozidla. Upozornili, že vozidla jsou ve špatném technickém stavu a zabírají parkovací místo. Bytové družstvo se nebude připomínkou zabývat, protože to nevyplývá z povinnosti bytového družstva. Vozidla parkuji na pozemku města. Z tohoto důvodu bylo připomínkujícím doporučeno, aby soukromě podaly podnět na odbor dopravy Magistrátu města Liberec.

Usnesení.

K bodu č. 1.

Členské schůze se účastnilo 21 členů z 22 členu, což je nadpoloviční většina a tím je schůze usnášeníschopná.

K bodu č. 2.

Členská schůze schvaluje ověřovatelem zápisu schůze paní Görögovou.

Hlasování: pro 21, proti 0, zdrželo se 0

K bodu č. 3.

Členská schůze schvaluje hospodaření bytového družstva za rok 2017.

Hospodářský výsledek ve výši 121,80 Kč převést do fondu oprav.

Rozdíl na fondu pojištění domu ve výši 2250,- Kč pokryt z fondu oprav.

Hlasování: pro 21, proti 0, zdrželo se 0

K bodu č. 4.

  1. Členská schůze schvaluje výměnu zámků na vstupních dveřích za bezpečnostní. Pro výměnu schvaluje částku ve výši 60 000,- Kč. Pověřuje představenstvo bytového družstva výběrem zhotovitelské firmy.

Hlasování: pro 15, proti 5, zdrželo se 1

  1. Členská schůze schvaluje zřízení společné televizní antény. Pro zřizení společné antény schvaluje částku ve výši 30 000,- Kč. Schvaluje zhotovitele firmu Luboš Chmelik. Pověřuje představenstvo bytového družstva projednání realizace společné antény s firmou Lubomír Chmelík.

Hlasování: pro 17, proti 1, zdrželo se 3

  1. Členská schůze schvaluje vymalování chodeb a schodiště. Pro vymalování chodeb a schodiště schvaluje částku ve výších 70 000,- Kč

Pověřuje představenstvo družstva výběrem zhotovitelské firmy a podpisem smlouvy o dílo.

Hlasování: pro 21, proti 0, zdrželo se 0

  1. Členská schůze schvaluje provedení seřízení plastových oken firmou LG-Dinex. Seřízení bude provedeno u členů, kteří se nahlásí představenstvu bytového družstva. Členská schůze pověřuje představenstvo družstva zveřejněním výzvy pro nahlášení zájmu na nástěnku družstva a objednání seřízení. 

Hlasování: pro 21, proti 0, zdrželo se 0

K bodu č. 5.

Členská schůze schvaluje odměny pro členy volených orgánů ve výší 15 000,- Kč pro představenstvo bytového družstva a 6 000,- Kč pro kontrolní komisy.

Pověřuje předsedu představenstva rozdělením odměny.

Hlasování: pro 21, proti 0, zdrželo se 0

 

https://burianova.websnadno.cz/clenska_schuze_04062018.pdf

https://burianova.websnadno.cz/fondy.pdf

https://burianova.websnadno.cz/naklady__vynosy.pdf

https://burianova.websnadno.cz/prehled_k_31.12.2017.pdf

https://burianova.websnadno.cz/rozvaha.pdf