DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Bytové družstvo Burianova 924-925

image BD Burianova 924 – 925, Družstvo

Burianova 924/21, Liberec 6, PSČ 460 06

IČO 25417355

       

 

Z Á P I S

z členské schůze bytového družstva „BD Burianova 924 – 925, Družstvo“

 ze dne 31. 5. 2015

Přítomnost:    přítomnost dle přiložené prezenční listiny.                                 

Program:       1. Odsouhlasení uzávěrky hospodaření za rok 2014.

2. Výměna stávajícího systému odečtu tepla a vody na rádiový odpočet – výběr zhotovitelské firmy.

3. Informace k dalším investicím v roce 2015 a 2016.

Členskou schůzi bytového družstva zahájil předseda představenstva pan Mádle (předsedající). Přivítal přítomné. Oznámil, že členská schůze byla řádně svolaná dle zákona. Dle prezenční listiny je přítomno 18 členů družstva a členská schůze je usnášeníschopná. Dále seznámil členskou schůzí s programem jednání. Následně  předal slovo panu Teplému.

Pan Teplý předložil členské schůzi návrh na zapisovatele a ověřovatele zápisu členské schůze. Navrhl na zapisovatele pan Teplého a na ověřovatele paní Rejzkovou. Členská schůze jednohlasně schválila návrh na zapisovatele a schvalovatele zápisu z členské schůze.

K bodu č. 1.

            Pan Teplý informoval členskou schůzi o hospodaření družstva za rok 2014. Informoval o částkách uložených na účtech bytového družstva a o hospodaření na jednotlivých fondech družstva. Seznámil členskou schůzi o hospodářském výsledku za rok 2014. Družstvo v roce 2014 hospodařilo se ziskem 1323,61 Kč. Na fondu pojištění domu vznikl rozdíl, kdy náklady byly vyšší proti předpisu fondu o 2250,- Kč. Navrhl převést zisk družstva ve výši 1323,61 Kč na nedělitelný fond a rozdíl na fondu pojištění domu pokrýt z fondu oprav.

K hospodaření družstva za rok 2014 se vyjádřila kontrolní komise. Za kontrolní komisi podala informaci paní Görögová a Rejzková. Kontrolní komise konstatovala, že v hospodaření družstva za rok 2014 nebyly zjištěny nedostatky a doporučuje hospodaření schválit.

Následně byla otevřena diskuse. Žádný z přítomných členů družstva neměl připomínky.

Členská schůze schválila hospodaření družstva za rok 2014. Členská schůze schválila převedení zisku ve výší 1323,61 Kč na nedělitelný fond a rozdíl na fondu pojištění domu ve výší 2250,- Kč pokrýt z fondu oprav.        

K bodu č. 2.

            Pan Teplý informoval členskou schůzí o výměně stávajících měřičů tepla na elektronické s rádiovým odečtem a výměnu vodoměrů na SV a TUV na vodoměry s radiovým odečtem.  K realizaci byly osloveny tři firmy: Termi s.r.o., Techem, spol. s.r.o a VIPA CZ s.r.o. Členská schůze byla seznámena s jednotlivými nabídkami. Představenstvo předložilo členské schůzí návrh na realizaci firmou Termi s.r.o. Následně byla otevřená diskuse.

Vystoupila paní Mikešová s dotazem na vybudování samostatné přípojky studené vody. Navrhla nejdříve realizovat přípojku a následně provést výměnu vodoměrů společně s měřiči teplá. Výměnu by provedla jediná firma.

            Na základě dotazu paní Míkešové pán Mádle informoval členskou schůzí se záměrem vybudování samostatné přípojky studené vody a tím osamostatnění se od vedlejšího SVJ.

            V rámci diskuse se většina přítomných členů družstva přiklonilo k návrhu paní Mikešové. Na závěr se členská schůze usnesla realizovat výměnu měřičů tepla a vodoměrů až po vybudování nové přípojky studené vody.

K bodu č. 3.

            Pan Mádle informoval již v předchozím bodě o záměru vybudovat samostatnou přípojku studené vody a tím se odpojit od sousedního SVJ. Informoval o předběžném jednání s SčVK kde bylo sděleno, že přípojka je možná. K výstavbě je potřebná projektová dokumentace, stavební povolení, zajištění výkopových prací. Samotné připojení provede SčVK. K návrhu proběhla diskuse. Členská schůze se usnesla na realizaci samostatné přípojky studené vody. Pověřila představenstvo realizací. Členská schůze si vyhradila rozhodnutí schválit finanční náklady na realizaci přípojky vyšší 10 000,- Kč a výběr projektanta a firmy pro výkopové práce dle návrhu představenstva. K tomu pověřila představenstvo svoláním členské schůze.   

K bodu č. 4.

            Pan Teplý informoval o průběhu zpracování notářského zápis z členské schůze ke schválení nových stanov a jejich zapsání do obchodného rejstříku. Notářský zápis byl zpracován a podepsán ze strany družstva a notářka obdržela plnou moc k zastupování u obchodního rejstříku.

            Pan Teplý informoval o jednání s firmou Syban s.r.o. k reklamaci barevného odstínu soklu a odlupujícího se nátěru podlahy před vstupem do budovy. Reklamace na sokl byla uznána a bude provedena oprava. Paní Mikešova připomněla, že je nutno s firmou jednat písemně doporučeným dopisem, nebo datovou schránkou.

            Paní Mikešová měla požadavek na výměnu rohože u zadního vchodu č. 925 z důvodu lepšího úklidu prostoru. Předseda pan Mádle sdělil, že nákup rohože bude realizován.           

Usnesení.

K bodu č. 1

Členská schůze schvaluje hospodaření za rok 2014. Zisk ve výší 1323,61 Kč převést na účet nedělitelného fondu. Rozdíl fondu na pojištění ve výší 2250,- pokryt z fondu oprav.

Hlasování: pro 18, proti 0, zdrželo se 0

K bodu č. 2

Členská schůze se usnesla provést výměnu měřičů tepla a vodoměrů až po vybudování nové přípojky studené vody.

Hlasování: pro 18, proti 0, zdrželo se 0

K bodu č. 3

Členská schůze schvaluje vybudování přípojky studené vody a odpojení od sousedního SVJ. Pověřuje představenstvo realizaci. Členská schůze si vyhrazuje právo schválit finanční náklady na realizaci vyšší 10 000,- Kč a výběru projektanta a firmy pro výkopové práce.

Hlasování: pro 18, proti 0, zdrželo se 0

 

image

 

https://burianova.websnadno.cz/zapis_z_clenske_schuze_31.5.2015.doc